De basisprincipes van Overijssel



Inleiding Overijssel



Overijssel kan zijn een aangaande de 12 provincies met Nederland. Het grenst aan een provincies Drenthe, Friesland, Flevoland, Gelderland en het buurland Duitsland. De hoofdstad betreffende Overijssel is Zwolle. Overijssel wordt dit wordt ook wel de “Achtertuin aangaande Nederland” genoemd, omdat het heeft ons omvangrijke hoeveelheid met natuur.

Je kan Overijssel onderverdelen in 3 delen: De kop over Overijssel, Salland en Twente.

Elke regio bezit zijn eigen figuur. In een kop van Overijssel tref jouw heel wat mineraalwater (meren) aan, Salland heeft heuvels betreffende heel wat weilanden en in Twente zie jouw veel bossen. Kortom in Overijssel is heel wat te ontdekken!!

Historie aangaande Overijssel



De 1e mensen die het gebied Overijssel bezochten, hadden nauwelijks vaste woonplaats. Ze leefden mits zwervers en waren compleet afhankelijk met de milieu. Zij leefden over de jacht, een visvangst en het bijeenbrengen aangaande wilde vruchten, wortels en noten.Als werktuigen gebruikten zij vuurstenen. Die vuurstenen zijn in omvangrijke aantallen in de vloer gevonden. Rond 2500 voor Christus begon een mens ons eigen plek te uitkijken. De 1e landbouwers kozen een zandgronden aangaande Twente en plaatsen langs de Vecht en Regge om te wonen. Pas in een vroege Middeleeuwen gingen de mensen in de IJsselstreek wonen. Uit die tijd zijn verder veel werktuigen en gebruiksvoorwerpen over aardewerk tot uw beschikking. Tot de vijftiende eeuw werd Overijssel alsnog Oversticht genoemd. Het Sticht kan zijn ons oude titel vanwege Utrecht, een bisschopsstad, die tot in een dertiende eeuw macht uitoefende aan een omvangrijk gebied. Later kreeg het gebied de titel Overijssel, deze naam was bedacht via een mensen in het westen welke spraken over dit gebied aan een overzijde met de IJssel.

In de tijd met Willem I kwam er in Overijssel verdere aandacht voor handel en nijverheid (metaal en textiel). Terwijl Willem I met de macht is (1835)geraken daar net als bij Overijssel.nu essentiele verkeersverbindingen geschapen. Zo krijgt Zwolle verbinding betreffende een IJssel en zo ook verbinding met een Zuiderzee.Omdat er verdere industrie komt, moeten er verdere wegen en waterwegen gemaakt geraken.In Twente kan zijn daar veel textielindustrie, Twente verandert betreffende ons boerengebied naar ons snel groeiend industriegebied.Naast een vatbaarheid aangaande een Overijsselse kanalen komt daar om 1864 de 1e spoorwegverbinding.

In een twintigste eeuw volgen een ontwikkelingen mekaar eerder. Op een steden groeien en daar worden meer wegen aangelegd, waaronder ook ons autobaan. De sterke bevolkingstoename zorgt er vanwege het oude boerderijen verdwijnen en nieuwbouwwijken komen. Meteen heeft Overijssel verscheidene omvangrijke steden met totaal 4.084.509 inwoners.





Salland





Een landbouwers hadden akkers nodig teneinde voedsel te verbouwen. Ervoor hadden ze bossen gekapt. Die afgekapte bossen zijn toentertijd heidevelden geworden. De meeste heidevelden bestaan weer bossen ofwel landbouwgrond geworden. De velden die nog aan zijn gebleven bestaan natuurreservaten geworden om alsnog een oud stukje landschap te behouden.

Twente



Twente bezit veel historie. Het heeft heel wat platteland, kleine steden en omvangrijke loofbossen. Twente is het oostelijke deel van Overijssel. Het kan zijn een hete regio met z’n kronkelende beekjes, riviertjes en bossen. Daar bestaan in Twente veel Saksische boerderijen (het kan zijn een type boerderij). De grondsoort in Twente kan zijn zand en ons weinig klei. Enkele posten in Twente bestaan: Delden, Enschede, Oldenzaal, Almelo, Hengelo, Denekamp en Rijssen.

In het oosten over Twente stroomt het riviertje de Dinkel.Een Dinkel bezit een lengte betreffende 84 kilometer, doch 44 kilometer ligt in Duitsland. Het is ons zijrivier van de Vecht. Langs de Dinkel bestaan opwindende loof- en naaldbossen te bemerken en koren- en heidevelden. Aan het begin met een Dinkel kan zijn het een smal riviertje, naderhand is de Dinkel langzamer breder. Twente is ons essentieel industriegebied. De grootste industrieplaatsen zijn: Enschede, Almelo en Hengelo. In Enschede waren veel textielfabrieken. Ten Cate en Gelderman waren beroemde namen.Na 1967 bestaan daar veel textielfabrieken gaan sluiten. Niet louter textiel was daar in Twente maar tevens metaalindustrie, denk in Hengelo doch met Stork en Holec, Daarnaast waren er ook steenfabrieken.

De vlag en het wapen over Overijssel


De vlag van Overijssel heeft in dit middelpunt ons kleine blauwe golvende balk. Dit is dit symbool met een IJssel. Met de boven en de onderkant kan zijn ons recht rode balk. Die loopt niet volstrekt via tot een blauwe balk doch er tussen komt nog een gele balk. Aan beide kanten.

Het wapen met Overijssel kan zijn ons schild betreffende daarop een rood “klimmende” leeuw. Daar achter loopt een golvende lijn (IJssel). Boven het schild zit een 5 bladerige kroon. Dit wapen is met twee kanten vastgehouden via twee klimmende leeuwen met organische kleur

overijssel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *